ERDON Helyi hírek

2010.02.05. 10:55

Díjazták a legjobb üzleti terveket

<p>Nagyvárad- Csütörtök délután került sor az ANTRES humánerőforrás-fejlesztési programra jelentkező nők ünnepi gálájára a nagyváradi Állami Egyetem Magna Aula termében. Díjazták a legjobbakat.</p>

A Nagyváradi Állami Egyetem Közgazdaságtudományi fakultása, mint az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló esélyegyenlőségi projekt interregionális koordonátora csütörtök délután tartotta az ANTRES humánerőforrás-fejlesztési programra jelentkező nők ünnepi gáláját az egyetem Magna Aula termében. Január 4 és 31 között került sor az Én üzleti tervem elnevezésű versenyre, melyre az ingyenes vállalkozási képzésen résztvevő nők jelentkezhettek. A gálaesten bemutatták a legsikeresebb üzleti terveket és részvételi okleveleket osztottak ki. Az első célcsoportban (akik egyéni vállalkozásuk fejlesztésére jelentkeztek) 12 díjat osztottak ki, ezek közül az elsőt Sanda Dancescu nyerte, aki egy idősgondozói központ üzleti tervét dolgozta ki. A második helyezett Sorina Bradea lett egy humánerőforrás képzéseket szervező válalkozással. A harmadik díjat Ioana Rotoiu vihette haza egy könyvelőségi és tanácsadói szolgáltatásokkal foglalkozó válalkozással.

Egy cég, mely bevásárol

A második célcsoportban szintén 12 díjat osztottak ki. Ebbe a kategóriába azok a nők tartoznak, akik egyéni válalkozást szeretnének létrehozni. Az első díjat Corina Melut, a másodikat Cludia Rotoiu Popescu, a harmadikat pedig Monica Adriana Sim nyerte. A harmadik célcsoportban hat díjazott volt. Három üzleti terv különösen elnyerte a zsűri tetszését: az első Andreea Ruge, a második Simona Szabo, míg a harmadik Lavinia Ungur lett. Az első díjazott egy egydeülálló elképzeléssel győzte meg a zsűrit. A fiatal lány egy olyan vállalkozást indítana, mely egy bevásárló lista alapján házhoz szállítja a megvásárolt termékeket. Azoknak nyújtana ez a vállalkozás segítséget, akiknek a napi teendők mellett nem jut ideje a bevásárlás elvégzésére. Hasonló cég egyedül Bukarestben van még, árulta el a győztes pályázó.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!