ERDON Helyi hírek

2010.02.16. 18:16

Csak a sajtó érdeklődött

<p>Szatmár megye - Az <strong>Apaserv Rt.</strong> által meghirdetett tegnapi <strong>közvitá</strong>n senki sem szólalt fel a <strong>vízdíj</strong> tervezett <strong>emelés</strong>e ellen.</p>

Kedd délelőtt közvitát tartottak az Apaserv Rt. szatmárnémeti székhelyén a vízszolgáltató által tervezett áremelésről. A közvitán Leitner János, a vállalat igazgatója bemutatta azt a finanszírozási tervet, amely a csatorna-és vízhálózat bővítését és felújítását célozza Szatmár megye településein. A 102 millió Euró értékű pályázat nagy részét az EU finanszírozza, a pályázat költségének12%-át az országos költségvetés, 2%-át az érintett önkormányzatok, 7 700 000 Eurót pedig az Apaserv Rt. kell fedezze. A vállalat ezt az összeget kölcsön formájában fogja felvenni az Európai Fejlesztési Banktól, amit a vízdíj emelésből kell visszafizetni. A pályázat brüsszeli konzultánsa három éves stratégiát készített, melynek értelmében a vállalat minden bevétele, ami az áremelésből fakad, a beruházásra lesz szánva. A közvitán főleg a sajtó képviselői jelentek meg, senki sem szólalt fel a vízdíj emelése ellen. A továbbiakban az érintett települések tanácsai határozatot kell hozzanak az áremelés mellett, vagy ellen.

Pándi Annamária

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!