ERDON Helyi hírek

2010.02.15. 07:59

Batyus bál Mezőfényen, két helyen is

<p>Szatmár megye - A mezőfényi önkormányzat által megrendezett hagyományos batyus bálon nem csak fényiek mulattak, sok vendég volt a környező településekről is. A település fiataljai a régi kultúrotthonban, külön mulattak.</p>

A múlt hét a farsang jegyében telt Mezőfényen. Szerda délután az óvodások, csötörtökön pedig az iskolások ünnepelték a farsangot ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújva. A gyerekek után szombaton a fiatalok és felnőttek mulathattak a helyi kultúrotthonban. A hagyományosan az önkormányzat által megrendezett batyus bálon mindenki otthoni, saját készítésü ételeket fogyaszthatott, saját készítésü borral kísérve. A rendezvényen nemcsak fényiek mulattak, sok vendég volt a környező falvakból is, így remek hangulatban telt az este. A bálon a talpalávalót a mezőfényi Melody együttes szolgáltatta, így élőzenére táncolhattak a mulatni vágyók. A hangulat hevében némely vendég is a színpadra tévedt és énekével mulattatta a bálozókat. A faluban még egy helyen, a régi kultúrotthonban is mulatoztak szombat éjszaka. A fiatalok által rendezett farsangon a résztvevők be is öltöztek, így őrizve meg a régi hagyományokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!