ERDON Helyi hírek

2010.02.16. 14:10

4000 doboz cigarettát foglaltak le Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye <strong>- Február 15</strong>-én este a határokon átívelő bűnözés megfékezésének érdekében a határőrök rutinellenőrzésre állították meg <strong>Szatmárnámeti</strong>ben, a <strong>Golescu híd</strong> lábánál a magyarországon forgalomba jegyzett <strong>Hyundai </strong>típusú gépjárművet, melyet a 32 éves B. István, <strong>magyar állampolgár</strong> vezetett.</p>

A gépjármű áruszállító részében csupán néhány autószőnyegat találtak a határőrök. A gépjárművezetőt megkérdezték, hogy van-e vámolni való áru a gépjárműben, aki először azt válaszolta, hogy nincs, a későbbikeben pedig azt mondta, hogy cigarettát szállít a gépkocsiban. Az autót a határőrség szatmárnémeti székhelyére szállították, ahol alaposan átvizsgálták, és abban elrejtve 3896 doboz West és LM típusú cigarettát találtak, melyek a vámmentes üzletből származtak. B. István azt vallotta, hogy a dohányárut egy ismeretlen személytől vásárolta Szatmárnémetiben és azt át akarta csempészni Magyarországra. A vám mukatársai elkobozták a teljes cigarettamennyiséget és a gépjárművet is lefoglalták, míg ki nem fizeti annak tulajdonosa a 20 000 lejes bírságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!