ERDON Helyi hírek

2010.01.19. 08:54

Tündérország mesekapuja nyílt meg

<p>Nagyvárad - Szombat délelött a Posticum épületében több mint hatvan kistündérkének és manócskának nyílt meg Tündérország Mesekapuja a Meseház szervezésében az immár hagyománnyá vált Tündérbálon.</p>

Szülők és gyermekek egyaránt nagy örömmel élhették át a "Tölgyfaerdő Tündérei" cimű mesét, aminek tárgya a természet egyensúlyának megtartásához vezető mesés út. Vajna Zita tánc-koreográfus gyönyörű tánclépéseket tanított be a tündérkéknek, melyek ízlésszerűen diszítették a mesejátékot. A gyerekek manó illetve tündérruhába öltözve varázsolták élethűvé a mesében hallott tündértáncot.

Az önfeledt táncolás azonban egy pillanat alatt abbamaradt, mivel eltűnt az éneklő madárka. A kis tündérek és manócskák mindent elkövettek, hogy a természet harmóniáját megtartsák, ezért három próbatételt kellett kiálljanak,hogy megtalálhassák a madárkát. A próbákat a gyerekek sikeresen kiállták a szülők segítségével,akik a tölgyfaerdő fáit, a szelet, illetve az öreg anyókát személyesitették meg.

Naptárkészítés

A januári kézművestevékenység naptárkészités volt, tizenkét asztal tizenkét csoportja munkálkodott azon, hogy természetes anyagok felhasználásával a hónapok képei közösen elkészűljenek. A szülők és a gyerekek közös munkálkodását elnézve bátran mondhatjuk, hogy a Meseház ez alkalommal is újra elérte célját, miszerint két órára sikerült a külvilági dolgokat „kikapcsolni” a résztvevők életéből és sikerült a szülőket és a gyerekeket rábírni, hogy együtt játszanak, barkácsoljanak,egyszóval újra felfedezzék az együtt alkotás talán már egyre jobban kivesző gyönyörűségét. A Meseház fáradhatatlan,lelkes vezetői: Darabont Aliz-zenetanárnő, Gáti Gudor Boróka-óvónő és a kézműves foglalkozásokat vezető Sas Mónika, akik köszönik a résztvevőknek, hogy eljöttek és szeretettel várnak mindenkit a Meseház február 6.-i tevékenységére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!