ERDON Helyi hírek

2010.01.28. 19:34

Rendőrök elleni panaszokat vizsgál a közrendi hatóság

<p>Hargita megye - A rendőrséggel kapcsolatos panaszokról tárgyalt a Hargita Megyei Területi Közrendi Hatóság (ATOP) a január 28-i ülésén.</p>

Szentegyházáról írásban fordultak a hatósághoz, sérelmezve, hogy az illegális fakitermelés ellen a helyi rendőrség nem tesz semmit. Az ATOP elemezni fogja az ügyet, és egyeztet a szentegyházi polgármesterrel meg a helyi rendőrség vezetőjével, mielőtt döntést hoz.

Emellett egy alcsíki polgár amiatt fordult az ATOP-hoz, mert állítása szerint, miután közúti ellenőrzés során egy rendőr megszondáztatta, szájfertőzést kapott. A panaszos szerint ez a rendőr hibája, mert egy korábbi szondáztatás után nem cserélte le az egyszer használatos eszközt. A rendőr egyébként inzultálta is, állítja az illető személy, aki a fertőzés tényét alátámasztó orvosi igazolást is csatolt leveléhez.

Az ülésen részt vettek a helyi közösségek képviselői, megyei tanácsosok – Rafain Zoltán, Bende Sándor, Pálffy Domokos, Bondor István, Stoia Sabina, Hajdu Gábor –, valamint Moldovan Radu Sandu megyei rendőrparancsnok is. A fenti ügyeket kivizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!