ERDON Helyi hírek

2010.01.29. 12:13

Bulgáriai látogatáson vettek részt a diákok

<p>Szatmárnémeti - A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot 14 diák és két tanár képvislete az első találkozón.</p>

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium a 2009/2010–es tanévben is részt vesz az ACES által meghirdetett pályázaton. Az idei iskolai évben a bulgáriai Vidan városában működő Yordan Radichkov Idegennyelv Iskolával közösen részt vesz az Ez a század hozzánk tartozik címet viselő projektben a szatmárnémeti főgimnázium. Január 21. és 24. között a gimnázium 14 diákja két tanár - Fancia Réka angol és Merk Annamária zenetanár - kíséretében a bulgáriai iskolába látogattak. A szatmárnémeti diákokat a közös projektben részt vevő bolgár diákok családjai szállásolták el, így a fiataloknak lehetősége nyílt arra, hogy ismerkedjenek az ottani kultúrával és hagyományokkal. A látogatás családias hangulatban telt, a vendéglátok nagyon vendégszeretőek voltak — számolt be lapunknak Francia Réka. A változatos programok során a diákok számos, a környékre jellemző történelmi és kulturális ismerettel gyarapodtak. A diákok kirándulásokon vettek részt, többek között a Magura barlanghoz látogattak, ahol a turisták előtt lezárt terembe is bemehettek, ahol barlangrajzokat tekinthettek meg, valamint a Baba Vida erődítményt is meglátogatták. A főgimnázium diákjai számos élménnyel gazdagodva térhettek haza.

A tervek szerint a bulgáriai diákok márciusban látogatnak a megyeközpontba, amikor is a csoportmunkákra fektetik a hangsúlyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!