ERDON Helyi hírek

2009.05.25. 19:07

Szatmárnémeti vendége lesz Jókai Anna írónő

<p>Szatmárnémeti - A 80. Magyar Ünnepi Könyvhét rendezvényei keretében Szatmárnémetiben is író-olvasó találkozóra kerül sor, díszvendég: Jókai Anna.</p>

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület együttműködésének köszönhetően június 2-án, kedden (pünkösd harmadnapján) 18 órai kezdettel a Szatmárnémeti Református Egyházközség gyülekezeti termében (Wolfenbüttel – volt Wesselényi – utca 4. szám) nyitják meg a 80. Magyar Ünnepi Könyvhét rendezvényeit, melynek keretében az idei esztendőben nem csupán Nyíregyházán, de térségben gondolkodva Szatmárnémetiben és Beregszászon is író-olvasó találkozókra kerül sor e kerekévfordulós hagyományos rendezvény keretén belül.
A szatmárnémetitalálkozó díszvendége Jókai Anna írónő, kit Egyed Emese kolozsvári költő köszönt ez alkalommal városunkban. Az élményszámba menő kettős találkozó moderátora a Kossuth Rádió irodalmi adásaiból jól ismert Antall István riporter, ki azt Ünnepi Könyvhét szatmári rendezvényéből rádióadást szerkeszt.
A magyar irodalom Szatmárnémetibe látogató két kiváló személyiségének találkozóját a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulóinak szavalatai és felolvasásai teszik majd színesebbé.
Az ünnepélyes Könyvhét megnyitását, valamint Jókai Anna és Egyed Emese író-olvasó találkozóját a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárosokért Alapítvány együttműködési szerződésének aláírása zárja.
A házigazda szerepét betöltő Sipos Miklós esperes, Vraukóné Lukács Ilona, a Móricz Zsigmond Könyvtár könyvtárosa és Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!