ERDON Helyi hírek

2009.02.17. 14:29

Nagyvárad: újabb szakát akkreditálták a Partiumi Keresztény Egyetemnek

<p>Nagyvárad - Államilag elismert lett a Partiumi Keresztény Egyetem menedzsment szaka is. A bukaresti tanügyi tárca az ARACIS szakmai grémium javaslatára bólintott rá, ezzel megvan a tanintézet újabb szakának elismerése. János-Szatmári Szabolcs a PKE kancellárja elmondta: már csak a határozat Hivatalos Közlönyben való megjelentetése van hátra.</p>

Pár hónapon belül újabb szak akkreditációs folyamatát is beindítják, az angolét. A Partiumi Keresztény Egyetem -en összesen 11 szak működik, eddig öt akkreditált, mégpedig a menedzsmenten kívül a filozófia, a német, a vallástanári és a szociálismunkás-képző. Idén tehát beindítják az angol elismertetését is, s várhatóan jövőre kezdik el az ettől különálló angol–román, valamint a turisztika, a zene, a képzőművészeti és a szociológia szakokét.

A most akkreditált menedzsmenten három évfolyam oktatása folyik, évfolyamonként körülbelül 75-ös diáklétszámmal. Ez a szak számít a nagyvárad i egyetem legnépszerűbbjének a jelentkezők számának, a diákok érdeklődésének tükrében. János-Szatmári Szabolcs közlése szerint a PKE-n összesen mintegy 850 diák tanul jelenleg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!