ERDON Helyi hírek

2009.01.05. 12:35

Több óvatosságra intenek

<p>Bihar megye - Több óvatosságra és kevesebb önbizalomra inti a Bihar megyei Hegyi- és Barlangmentő szolgálat a téli sportok kedvelőit. A Salvamont-Salvaspeo mentőszolgálat a Nagyváradhoz viszonylag közel eső két ismertebb téli célpont, Vartop és Biharfüred sípályáján végeztek mentési akciót.</p>

A balesetek többségét az okozza, hogy a turisták nem rendelkeznek kellő ismeretekkel és felszereléssel a téli sportok űzéséhez. Vartopon 16, míg Biharfüreden 5 súlyos és kevésbé súlyos esetben lépett közre a mentőszolgálat. Felhívják a turisták figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a előírásokat: ne ülljenek motorosszánra, vagy az úgynevezett ATV típusú közlekedési eszközökre védőfelszerelés nélkül, illetve szánkóval, snowboarddal, vagy improvizált eszközökkel ne lépjenek a sípályára. A gépjárművezetők ne induljanak neki a hegyi utaknak kellő felszerelés, hólánc, téli gumi, lapát, vontató nélkül, mert ezek az utak nem alkalmasak ilyenkor a közlekedésre.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!