ERDON Helyi hírek

2009.01.02. 12:46

Szilveszteri orvvadászat

<p>Bihar megye - Orvvadászat miatt indult eljárás a hegyközcsatári 27 éves M.C.T. és a 38 éves váradi M.G. ellen, akiket december 30-án délelőtt értek tetten egy hímszarvas elejtése közben. A két férfi a váradi vadászklub tagja. A rendőrségi nyomozás alapján M.C.T. gyanusítható azzal, hogy a szarvast elejtette.</p>

Az állatot egy Vostok, 7.62-es kaliberű vadászfegyverrel lőtték le, melyre viszont nem volt fegyverviselési engedély és a vadászat a vadászidényen kívül történt. A rendőrség elkobozta a fegyvert és kilenc töltényt, a mintegy 200 kilogrammnyi vadászhúst pedig a kriminalisztikai és állatorvosi vizsgálat után átadták a vadászterületet felügyelő ügyintézőnek. M.C.T.-t őrizetbe vették. Ha bűnössége beigazolódik, 3 évtől 10 évig terjedő börtönbűntetést kaphat, és a törvény értelmében akár 12 ezer euró értékű kártérítést is kell fizetnie az ügyintézőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!