ERDON Helyi hírek

2009.01.02. 11:23

Szenvedő autópiac

<p>Szatmár megye - Günthner Tibor, Szatmár megye RMDSZ–es szenátora szerint gazdasági átcsoportosítással segíthetnek az autópiacon is a jövőben.</p>

Günthner Tibor szenátor szerint Romániában mnegvannak a fejlődéshez szükséges lehetőségek, amelyeket ki kell használni a gazdasági válság ellenére is. Kijelentette, szerinte a következő években remélhetőleg, ha az elmúlt 2–3 év fejlődési irámához képest csökkentett mértékben is, de fejlődni fog a gazdaság. — Legfontosabb az Európai Unió támogatásainak kihasználása minél nagyobb mértékben, hogy az országban továbbra is fejlődjön az infrastruktúra, amit az Unió is privilegizált helyen tart számon. Amennyiben sikeresen modernizálják ezt, az további munkahelyek teremtését eredményezi majd a régiókban, amire szintén nagy szükség van. Szatmár megyében is problémát okoz a szakképzett munkaerő, mivel nagyon kevesen vannak — tette hozzá a szenátor.

Lelassul a fejlődés

Günthner rámutatott, a leglátványosabban az autópiacot érinti a gazdasági válság, szerinte ezt csak gazdasági átcsoportosítással lehetne megoldani, más termékekre helyezni a hangsúlyt a piac fenntartása érdekében. — Optimista vagyok a jövő évvel kapcsolatban, mivel hiszem, ha az ország az elmúlt évek folyamán ekkora iramban fejlődött, az az elkövetkezendő években is folytatódni fog. A másik érintett iparág az építőipar nehézségei eddig is évszaktól függtek, a késő őszi és téli hónapokban kevesebb építkezés folyt, de várható, hogy ez is átlendül a hullámvölgyön még a következő év folyamán, még ha hosszadalmasabb módon lesznek látványos erdmények. Ennek ellenére nem szabad feladni ezen célkitűzéséket 2009–ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!