ERDON Helyi hírek

2009.01.08. 15:47

Szatmárnémeti: évértékelő összejövetel

<p>Szatmárnémeti – Sikeres évet zárt a Hans Lindner Alapítvány 2008–ban. Az elmúlt évben új terveket is sikerült megvalósítani, többek között gyermekek táboroztatását, melynek hagyományt kívánnak teremteni.</p>

A Hans Lindner Alapítvány elmúlt évi tevékenységeit, az alapítvány égisze alatt működő Reménysugár program keretében megvalósíttakról, az Ötletbörze vállakozi versenyről, valamint más az alapítvány által szervezett programról számoltak be annak munkatársai Szatmárnémeti -ben sajtótájékoztató keretében. Amint azt Koczinger Tibor az alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, a gazdasági recesszió ellenére is folytatják munkájukat 2009–ben is, és idén is azon lesznek, hogy segítsenek. 2008–ban is számítottak az emberek segítségében, akik nagyrésze felajánlotta adójának 2 százalékát, melyből 32 000 lej gyűlt össze a daganatos megbetegedésekben szenvedő gyermekek megsegítésére. Emellett az alapítvány munkatársai összefoglalták az elmúlt év eseményeit. Cristina Tulba a Reménysugár munkatársa arról tájékoztatott, hogy az elmúlt évben újdonságként sikerült két tábort szervezni: egy hosszabb hétvégét a beteg gyermekek és szüleik számára, és egy egyhetes kirándulást Szlovákiában azok testvérei számára. Emellett szó esett, a lapunk által is támogatott, képeslapok akció során gyűlt adományokról is, valamint a szülők klubjáról, ahol a beteg gyermekek szülei szakemberekkel és egymás közt is megbeszélhetik felmerülő gondjaikat, esetleg tapasztalatokat cserélnek, mely klub keretében karácsony előtt az alapítvány munkatársai egy bevásárló napot szerveztek, amikoris a családok bármit megvásárolhattak ami az ünnepekre szükséges.

 

Újítások

 

Herczeg Carmela az Ötletbörze vállalkozói játék egyik szervezője a szatmárnémeti középiskolás diákok számára idén is megszervezett játékról számolt be. Az elmúlt évben is sok csapat jelentkezett a játékra, mely keretében szemináriumokat, tanulmányi kirándulásokat szerveztek a diákok számára, melyek idén sem maradnak el. Az idei évben a verseny keretében a diákok szimulációs programok segítségével próbálhatják majd ki vállalkozói terveiket. Ezt a programot először a kolozsvári Babes–Bolyai Tudományegyetem hallgatói próbálják ki hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!