ERDON Helyi hírek

2009.01.12. 13:29

PC: zokon vették, hogy kimaradtak

<p>A Konzervatív Párt (PC) képviselői szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem tartotta tiszteletben a közös protokollumot.</p>

Elégedetlenek a PC képviselői amiatt, hogy egyetlen képviselőjük sem vesz részt azokon a tárgyalásokon, melyeken a PSD és a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) képviselői elosztják a kormánynak alárendelt intézmények vezető posztjait. „A PSD-vel kötött protokollum szerint nekünk is részt kellett vona vennünk a tárgyalásokban” - mondta Traian Bodea, a PC Bihar megyei szervezetének elnöke a tegnapi (hétfői) sajtótájékoztatón. Mint elhangzott, ez egy „vészcsengő” volt számukra, mely jelzi, hogy a PSD esetleg nem veszi majd komolyan az egyezményüket.

Kevés szavazat

Vannak olyan hangok a PSD-ben, amelyek szerint a PC kevés szavazatot hozott a választásokon, hangzott el; ezzel kapcsolatban az elnök elmondta: senki nem képes megszámolni, hány szavazatot hoztak valójában, de bárki bárhogy is vélekedik, tiszteletben kellene tartani „szerény elvárásaikat”. A protokollumban pedig állítólag benne foglaltatik, hogy a PSD minden döntéshozatalakor ott kell lennie a PC képviselőjének is. Mindazonáltal szeretnének továbbra is együttműködni a PSD-vel, bíznak benne, hogy a konfliktus megoldódik.

Nem követelőznek

Nincsenek konkrét követeléseik azzal kapcsolatban, hogy hány vezetői tisztséget szeretnének tagjaik számára, s azzal kapcsolatban sem, hogy mely intézményeket vezetnék, viszont az elnök elképzelései szerint 7-10 vezetői tisztség illetné meg őket. „Nem követelőzünk, hiszen nem is szoktunk hozzá ahhoz, hogy vezessünk. Léteznek aligazgatói tisztségek, kisebb jelentőségű posztok, ezeket is elfogadjuk. Vannak jól felkészült embereink, akiknek szükségük van munkahelyre...” - tette hozzá az elnök.

Mint megtudtuk, az elmúlt napokban már voltak tárgyalások a PSD és a PC között, s ígéreteket kaptak arra vonatkozóan, hogy megoldódik a helyzet.

Neumann Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!