ERDON Helyi hírek

2009.01.12. 15:30

Nincs szmog Nagyváradon

<p>Nagyvárad - A téli hónapokban, a fűtésidénykor általában országszerte magasabb szmogszintet mérnek, mivel az alacsony hőmérséklet miatt a kémények mégtöbb füstöt ontanak magukból.</p>

De ezen kívül a füstköd kialakulását számos tényező befolyásolja, összefüggésben áll a földrajzi és időjárási körülményekkel, gépjárműforgalommal, ipari tevékenységgel egyaránt. Míg a magyarországi mérések az utóbbi napokban aggasztó eredményeket mutattak, ami miatt több helyen szmogriadót rendeltek el, addig Nagyváradon nem észleltek a mérőállomásokon küszöbérték felletti légszennyezettséget - tudtuk meg a Nagyváradi Környezetvédelmi Hivatal igazgatójától, Calin Mocantól.

A nagyobb városokban, így Nagyvárad területén is különböző légszennyezettséget mérő műszerekkel mérik folyamatosan az egészségre káros anyagok koncentrációját a levegőben, de városunkban nincs ok aggodalomra, a szennyezés mértéke nem mutatkozik többnek az átlagnál. Nagyváradon a megnövekedett gépjárműforgalom, illetve az alacsony hőmérséklet miatti fokozottabb fűtés hatásai mutatkoznak meg a légszenyezettségben.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!