ERDON Helyi hírek

2009.01.12. 14:11

Nem jönnek a számítógépek

<p>Bihar megye - Egyelőre nincs hír arról, mikor fog megérkezni a következő számítógép-szállítmány a megyébe, melyet az állami oktatásban résztvevő IX.-X. osztályosok fognak használatba kapni iskolájukból.</p>

Mint azt lapunkban mi is megírtuk, az első szállítmány, vagyis 35 számítógép, melyet a diákoknak kell adni használatba, még tavaly megérkezett a megyébe, és bár volt arra vonatkozó ígéret, hogy még 2008-ban további 700 számítógép érkezik, egyelőre úgy tűnik, a közeljövőben csak az élesdi Alexandru Roman Műszaki Kollégium kezdheti meg a PC-k használatát. A kiutalással kapcsolatban több kérdés is felmerült tanfelügyelőségi szinten is. Például az, hogy mi történik azokkal a számítógépekkel, melyeket a diákok nem fognak igényelni különböző okok miatt. Vagy azért, mert szűkös szobájában, albérletében, bentlakásában nincs, hol elhelyezzék, vagy azért, mert már van számítógépük, és nem szeretnének még egyet tárolni az íróasztalon.

Betarthatatlan feltétel

A program kezdetekor amúgy is olyan feltételeket adtak meg a megyei tanfelügyelőknek, melyeket képtelenség volt teljesíteni, nyilatkozta Ákos Zoltán, programért felelős főtanfelügyelő-helyettes. Akkor pontosan meg volt szabva, milyen páratartalmú, milyen magas teremben szabad tárolni az érkező számítógépeket, illetve mekkora személyzetet mennyi ideig kell foglalkoztatni ennek érdekében. Mivel erre alkalmas helyet nem talált a tanfelügyelőség, és gondos mérlegelés után az bizonyult számukra a legfontosabb kritériumnak, hogy kamionnal be lehessen állni az udvarra, végül két tárolóhelyet találtak és jelöltek ki a megyében: az élesdi Alexandru Roman Műszaki Kollégiumot és a nagyváradi Emanuil Gojdu Középiskolát. Mindeddig azonban csak az előbbi kapta meg az első szállítmányt. Bihar megyében majd 12.000 igénylő diák vár a további számítógépekre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!