ERDON Helyi hírek

2009.01.06. 12:31

Nagyvárad parkolóházainak helyzetéről

<p>Nagyvárad - A múlt évben szenzációként hatott, hogy Nagyvárad városvezetése több parkolóház építését is tervbe vette magánbefektetők bevonásával.</p>

Mélygarázsok és emeletes parkolóházak építését vette tervbe Nagyvárad városvezetése. Múlt év őszén Ilie Bolojan már az emeletes parkoló-komplexumok licitációinak kiírásáról beszélt, de végül decemberig két helyszín esetében csak a megvalósíthatósági tanulmányig jutottak el. A legnagyobb gondota magánbefektetők hiánya okozta, ugyanis az elmúlt év végéig nem akadt jelentkező. Emiatt Nagyvárad polgármestere azt fontolgatta, hogy a város fektett be a beruházásokba.

Parkolóházak

Az egyik tervezett emeletes parkolóházat a Brasovului utcában, a katonai kórház udvarán építenék fel 1980 négyzetméteren. Erre már elkészült a megvalósíthatósági tanulmány is. Összesen 406 gépkocsinak lenne hely a pincében, az alagsorban és a négy emeleten. Az utolsó szint, amelzen 80 gépkocsi férne el nyitott lenne. A beruházás értéke: 22.220.000 lej.

A Kossuth utcai Parkoló alatt tulajdonképpen egy földalatti garázst építenének. Kétszintes lenne, összesen 250 hellyel.

Ehhez adódna még 125 gépkocsi számára parkolási lehetőség a felszinen. Erre is elkészítették már a megvalósíthatósági tanulmányt. Ez utóbbi szerint a beruházás értéke 39.835.000 lej lenne. Kiegészítené még a mélygarázst a felszínen a Körös partjával párhuzamosan kiépített terasz, amely nyáron közélelmezési egységek elhelyezésére adna alkalmat. Hátra van még a tervre és a kivitelezésre a licitáció kiírása.

Két másik helyszínt is kinézett magának a város vezetése. Ellenben mindkettő esetében bontani is kell. A Városháza utcában, a jelenlegi kantin-étterem udvari szárnyát, illetve a jelenlegi járványkórházat. Csak ezt követően építhetik fel a két parkolóházakat, amelyekre igen nagy szüksége lenne az autósoknak.

Péter I. Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!