ERDON Helyi hírek

2009.01.29. 16:36

Nagyvárad: lesznek parkolóházak a városban

<p>Nagyvárad - Nagyvárad Helyi Tanácsa a csütörtöki ülésén megszavazta a Brasovului és a Kossuth/Independentei utcákon építendő parkolók megvalósíthatósági tervét.</p>

Nagyvárad helyi tanácsa a csütörtöki soros ülésén a napirendi pontok megvitatása előtt Dorin Chorches Demokrata-Liberális párti politikus felolvasta a párt javaslatát arról, hogy a Városháza utca 3. szám alatt, amely a város sociális étkezdéje jelenleg, a város létesítsen óvodát. A javaslatot, mivel azt nem tárgyalták még a szakbizottságokban, nem tűzte napirendre a helyi tanács. Ezzel szemben a tanács megszavazta az a javaslatot, mely kimondja, hogy mindazon cégek, önálló ügyvitelű vállalatok esetében, amelyeknek egyedüli vagy többségi tulajdonosa Nagyvárad önkormányzata, az igazgatók fizetése ne haladja meg a város alpolgármesterének fizetését. Ez a rendelkezés 2009 decemberéig lesz érvényben és e döntés értelmében módosítják a 2008 december 31-ig megkötött igazgatói szerződéseket is. A határozat alapvetően a közszálítási vállalat, a Piac- és Közterület Felügyelőség, a Nagyvárasi Vízügyi Vállalat és a nagyváradi hőerőmű igazgatóinak a fizetését érinti.

Lesznek parkolók

Mivel a Számvevőszék tavaly év végi ellenőrzései nyomán a városháza gazdasági osztálya megállapította azt, hogy nem volt megfelelő az a módszertan, mely szerint kiszámolták a 2007-2008-ban lejárt építési engedélyek jóváhagyása után magánszemélyek által fizetendő késedelmi díjszabást, ezért a tanács megszavazta ennek a késedelmi díj kötelezésére szóló előírás törlését. A Nagyváradi Helyi Tanács elfogadta a Brasovului utcán és a Kossuth/Independentei utcán építendő parkolóházak megvalósíthatósági tervéről szóló határozattervezeteket. A Kossuth utcai parkoló megépítése kapcsán Popa Claudiu demokrata-liberális helyi tanácsos számára az nem volt világos, hogy a város megkapta-e az RCS vállalattól azt a területet, amelyen a parkolót létesíteni fogják, Mihai Groza pedig azt kifogásolta, hogy a vállalattal kötött egyezményben az RCS vállalat minimum tíz parkolóhelyet kért saját használatra a parkoló föld alatti szintjén. „Miután megépítjük a parkolót még arra ébredhetünk, hogy az egész föld alatti rész az RCS használatában lesz” - mondta Mihai Groza. A Demokrata-Liberális frakció csak azután szavazta meg a határozattervezetet, hogy ígéretet kapott arra, hogy a város és az RCS között megkötendő szerződésről is szavazni fog a helyi tanács.

Pap István

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!