ERDON Helyi hírek

2009.01.07. 11:05

Ez még nem az igazi

<p>Bihar megye - Nyakunkon a tél, de ez még nem az igazi. A meteorológusok csütörtökre jelezték az eddigi legnagyobb hideget: éjszaka és kora reggel - 11 Celzius fokra is lehülhet a kinti hőmérséklet, de nappal sem emelkedik - 5 Celzius fölé.</p>

Élesd környékén a -13 fokot is elérheti a  hőmérsékleti minimum. Havat viszont nem jósolnak és szombatig néhány fokkal enyhül a hideg. Amint Liviu Lupeatól, a Bihar Megyei Területi Munkafelügyelőség főfelügyelőjétől megtudtuk  a speciális munkavédelmi előírások nemcsak kánikula idején érvényesek, hanem nagy hidegben is.

Ilyenkor meleg teát kell adni az alkalmzottaknak, időnként meg kell szakítani a munkát és melegedő helyiséget kell biztosítani a kint, vagy fűtetlen csarnokban dolgozóknak, s ha nagyon hideg van, akár a teljes munkabeszüntetésig is el lehet menni.

Erre a mi vidékünkön ritkábban kerül sor, mert a törvény szerint ezek a speciális munkavédelmiszbályok - 20 foknál lépnek hatályba, ami mifelénk az utóbbi időben ritkán fordult elő, de például a Székelyföldön egyáltalán nem ritkaság még a  - 30 fok sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!