ERDON Helyi hírek

2009.01.08. 13:22

A vár felújítása

<p>Nagyvárad - A nagyváradi Polgármesteri Hivatal elnyerte az Északnyugati Fejlesztési Ügynökség körülbelül 8 millió euró értékű támogatását a vár 8 épületszárnyának a felújítására.</p>

Eddig elfogadták a felújítási terveket, valószínüleg február végéig aláírják a finanszírozási szerződést és gyakorlatilag márciusban lesznek abban a helyzetben, hogy kiírják a tendert a kivitelezésre– mondotta Biró Rozália.

Azt tervezik, hogy egy menedzsert szerződtetnek, aki 2013-ig végigkíséri a kivitelezést. Egy olyan szakembert, aki európai szinten gyakorlott műemlékek restaurálásában.

Határidőre kiváló minőségű munkát kell végezni ezeken az épületeken. Az alpolgármester szerint a helyi önkormányzat nem tud megfelelő szintű menedzsmentet biztosítani ennek a komplex munkállatnak a véghezviteléhez. Európából várnak kivitelezőt is, mivel hazai viszonylatban nem találhatók megfelelő kapacitással bíró műemlékek helyreállítására szakosodott vállalatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!