ERDON Helyi hírek

2008.12.30. 14:02

Visszatekintés 2008–ra

<p>Hamarosan kezdetét veszi az új naptári év. 2009–ben a tanügyi problémákkal ugyanúgy foglalkoznak majd a Szatmár Megyi Tanfelügyelőségen, mint az eddigi években. Amint azt Kónya László főtanfelügyelő–helyettes felkeresésünkre elárulta, az idei évben sok megvalósításra került sor megyénkben.</p>

„Amióta itt dolgozom, 8 éve, a 2008–as év bizonyult a legeredményesebb évnek. Itt előszöris gondolok az oktatási rendszer anyagi feltételeinek bizotsítására, általában és külön a magyar nyelvű oktatásra is gondolva” — mesélte a főtanfelügyelő–helyettes. Elmondása szerint a kormányprogramnak megfelelően nagyobb hangsúly az óvodai oktatásra került, mely keretében sok óvoda épületét felújították mind városokban, mind vidéken. Emellett sok új épület is épült az óvodás gyermekek számára, melyek körül sokat még az idei évben sikerült befejezni, mint például: Pusztadarócon, Adorjánban, Sárközújlakon stb.

Idén több pénz fejlesztésre

Amint arról Kónya László szintén beszámolt 2007–es évhez képest idén több iskolafelújítás is volt. Többek között Tamásváralján, Halmiban, Vámfaluban, Vetésben stb. újították fel az iskola épületét. Emellett új szárnyakat építettek több iskolához megyénkben, mint: Sárközújlakon, Irinyben, Mezőfényen stb. Elmondása szerint megyénkben több sporttermet is avattak az idei évben — Pusztadarócon, Mezőpetriben, Újvárosban, Turcon stb. —, valamint a tanintézmények felszereltségére is nagy hangsúlyt fektettek az idei évben. A főtanfelügyelő–helyettes elmondása szerint 2008–ban 1 600 000 lejt költöttek bútorzatokra. „Ugyancsak idén fejeződött be a számítógépes program, mely keretében minden liceum kapott még egy számítógépes rendszert és jutott az I–VIII. osztályos iskolákba is, valamint 1–2 kompjúter jutott vidéken I–IV. oszályos iskolákba is” — tájékoztatott Kónya László.

Csuka Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!