ERDON Helyi hírek

2008.12.23. 12:38

Tánc és sok más meglepetés

<p>Szatmárnémeti – Hétfő este a Loga Dance Clubhoz 12 árva lány érkezett abban a hiszemben, hogy táncvizsgán vesznek részt, ám a meglepetés–est során karácsonyi ajándékok és egy kiskutya is előkerült.</p>

Hétfő este a szatmárnémeti Loga Dance Clubban meglepetésre készültek a klub vezetői, oktatója, valamint az ott tanuló táncosok egy része. Az est folyamán a szatmárnémeti Róbert Árvaházban nevelkedő 14 és 16 éves — apácák által nevelt — 12 lányt leptek meg. A meglepetést megelőzően 3 héten át heti 3–4 alkalommal a lányok táncolni tanultak Vékony Sándor tánctanár vezetésében, akik többek között a bécsikeringő, tangó, valamint a svéd boog alaplépéseit sajátíthatták el. A lányok mit sem sejtve hétfő este a club tánctermébe vizsgára érkeztek, amelyen a club táncosai közül is résztvettek — hogy értékeljék azok táncát.

A „vizsga” előtt Loga Lóránt a club vezetője köszöntött minden jelenlévőt, valamint elmondta, hogy minden évben szerveznek valamilyen karitativ tevékenységet, ezúttal néhány árva lányt tanítottak meg táncolni. Ezt követően Vékony Sándor, tanár, elmondta, hogy tánc közben nemcsak egy fizikai tartást nyer a táncos, hanem egy belső tartást is. Elmondása szerint reméli, hogy ezek a lányok belső tartása megmarad és elkíséri őket életükön során. Reméli, hogy ezentúl bátrabban fognak mozogni és járni–kelni az emberek között.

Meglepetések sora

Nem kis meglepetést okozott a lányok számára, hogy vizsgájuk közben haladó és kezdő táncosok kérték fel őket egy–egy tánc erejéig. Ám  a meglepetések sora csak akkor kezdődött. Az érdemoklevelek kioszátsát követően előkerültek a clubban táncolók által vásárolt ajándékok, melyek nagy örömet okoztak a lányok számára. A táncparkett közepén széttépkedhették a csomagolópapírokat, és választhattak maguknak ajándékokat. Az ajándékok kibontása után egy utolsó meglepetésre került sor: egy kutyát is kaptak a lányok, akit nagy sikoly köszöntött — szemmel láthatóan jobban örültek a kölyök kutyának. A Loga Dance Club így okozott egy felejthetetlen karácsonyt ezen lányok számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!