ERDON Helyi hírek

2008.12.16. 18:57

Túl vannak a féléviken

<p>Szatmár megye - Kedden délelőtt írták meg az utolsó egységes félévi dolgozatot a VIII. osztályos diákok, választás szerint írthattak Románia történelméből vagy -földrajzából.</p>

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint történelem félévire 1059 diák iratkozott fel - közül 32–en nem jelentek meg -, földrajzból pedig 2809 tanuló jelentkezett a vizsgára, közülük 101 hiányzó volt. Ami a román nyelv és irodalom dolgozatok eredményét illeti, a VII. osztályos diákok között 1172–en értek el ötösnél kisebb osztályzatot, a nyolcadikosok között pedig 929–en nem kapták meg az átmenő jegyet. Az egységes félévi dolgozatok megírásánál újdonságnak számít, hogy idéntől a dolgozatokat először az illető osztályban tanító szaktanár javítja ki - erre három napja van -, majd minden dolgozatot elküldenek a megyei javítóközpontokba. Jelenleg a matematika dolgozatokat javítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!