ERDON Helyi hírek

2008.12.05. 17:41

Szeméttelep lett a cirkusztér

<p>Sáros, ám ingyenes parkolóhely és szeméttelep lett a Bari iu tcai cirkusztérből. Megtudtuk, a terület immár magántulajdonban van.</p>

Mangu István szatmárnémeti lakos kereste fel szerkesztőségünket a régi cirkusztérrel kapcsolatban. Az évekkel ezelőtt a városba látogató cirkuszok által használt, nagy kiterjedésű terület a Gheorghe Bariiu utcán található. Olvasónk kifejtette, amíg régen viszonylag gondozott állapotban volt a földterület, jelenleg teljesen elhanyagolt, szemettelepként használják. Az ortodox templomtól a cirkusztér felé vezető gyalogátkelőt alig lehet használni esős időben a pocsolyák és a sár miatt. Ilyés Gyula polgámester ezzel kapcsolatban elmondta, a megnevezett területet ők visszaadták jogos tulajdonosának, a református egyháznak, így már nem a város tulajdona. Nem tartoznak felelősséggel, ha a magánterületet a tulajdonos nem gondozza. Sipos Miklósreformátus esperest kerestük meg, aki elmondta, a terület már nem a református egyházé, mivel eladták azt. Így ők sem felelhetnek azért, ami ott történik. A jelenlegi tulajdonos a jelek szerint még nem kezdett építkezésbe, mint megtudtuk, eddig nem adtak be kérelmet építkezési engedélyért a polgármesteri hivatalba erről a területről.  Ottjártunkkor azt tapasztaltuk, hogy a buszmegálló felúli részt jelenleg parkolóhelyként is használják. A gaz és a sár miatt a terület alig közelíthető meg, és az A. Odobescu utca elején levő — gondozott, padokkal ellátott — parkkal ellentétben teljesen a sorsára van hagyva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!