ERDON Helyi hírek

2008.12.09. 14:27

Összefogtak Patrikért az iskolában

<p>Díszmécseseket, angyalkákat, dobozkákat és egyéb ötletes apróságot lehetett vásárolni&#160; kedden fél egytól a nagyváradi George Cosbuc iskola folyosóin.</p>

Az ajándéktárgyakat a kisiskolások készítették és az eladók szintén ők voltak. A karácsony előtti kézműves–vásárt, melyen a Körös utcai épületben lévő összes osztály résztvett, abból a célból szervezték, hogy az összegyűlt pénzzel az elsőosztályos Herman Patrik külföldi kezeléséhez járuljanak hozzá. Bitte Rozália, a kisfiú tanítónője elmondta: az iskola apraja nagyja és természetesen a szülők is támogatták már kisebb nagyobb összegekkel a külföldi kezelést, mindenkinek nagyon köszöni.

Nemrég írtunk róla, hogy a hétéves kisfiú kevéssel az iskolakezdést követően lett rosszul, s akkor derült ki,  hogy egy daganat van a jobb agyféletkéjében. Jelenleg édesanyjával együtt arra készülnek, hogy egy franciaországi klinikán kezeltessék a kisfiút. Ez viszont nem olcsó megoldás, hiszen minden egyes, kórházban eltöltött nap 1300 euróba kerül, az agysebészeten pedig napi 2900  euró a díjszabás.

Mióta olyan gyógyszereket szed, melyek csökkentik a koponyaűri nyomást, s ezek hatására elmúltak a fejfájások, nincsenek rosszullétei. Édesanyjával együtt már nagyon várja, hogy mikor fogadja őket a Lyon-i klinika. Aki segíteni szeretne a családnak, a Raiffeisen bankban nyitott számlákra utalhat pénzt: lejt a RO70RZBR0000060011059946, eurót pedig a RO96RZBR0000060011059963 bankszámlaszámra lehet átutalni. Patrik édesanyjával, Herman Hajnallal a 0722/582.726 telefonszámon vehető fel a kapcsolat.

Neumann Andrea 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!