ERDON Helyi hírek

2008.12.16. 15:26

Nőtt a feketén dolgozók száma

<p>Szatmár megye - A Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség szakemberei októberben 167 ellenőrzést végeztek, amelyekből 98 a munkavállalással kapcsolatos dokumentumok meglétét vizsgálta, 69 pedig a munkaegészségügyi és –biztonsági előírások betartását ellenőrizte.</p>

Százkilencvenöt jegyzőkönyvet vettek fel, és összesen 105 000 lejre büntették a szabálytalankodókat. Ebből 130 jegyzőkönyvet — összesen 59 000 lej büntetéssel — azoknál a munkaadóknál vettek fel, akik az érvényben lévő jogszabályok figyelmen kívül hagyásával vettek fel dolgozókat, míg 65 esetben azok kaptak büntetést — 46 000 lej értékben —, akik nem tartották be a munkaegészségügyi és –biztonsági szabályokat.

Feketén dolgoztattak

Októberhez képest novemberben nőtt a munkavállalói szerződés nélkül dolgozók száma. A területi munkaügyi felügyelőség szakemberei nyolc munkáltatónál összesen harmincnyolc személyt találtak munkaszerződés nélkül, akik közül három nő volt. A nyolc munkáltatót  — akiknél dolgoztak a feketemunkások — összesen 57 000 lejre büntették meg, és kötelezték őket arra, hogy elindítsák a hivatalos szerződés megkötéséhez szükséges lépéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!