ERDON Helyi hírek

2008.12.08. 14:48

Munkanélküliek segítése

<p>Van pénz a humán erőforrások fejlesztését célzó projektekre, lehet pályázni. Pár szóban összefoglalva ez az üzenete annak a tegnapi, többórás tájékoztató szemináriumnak, mely a „FSE karaván — fektess be az emberekbe!” nevet viseli.</p>

Az előadást Andrei Kelemen, valamint Cristian Curta, az Európai Szociális Pénzalap (FSE) kolozsvári munkatársai tartották. A Humán Erőforrások Ágazati Fejlesztési Programjait (úgynevezett POS DRU programokat) Koordináló Szerv által rendezett szemináriumsorozat célja az, hogy részletes tájékozatást nyújtson a pályázás feltételeiről. A projektek több mindenre vonatkozhatnak, tudtuk meg Andrei Kelementől — továbbképző tanfolyamok szervezésétől kezdve a munkanélküliek elhelyezésére irányuló kezdeményezéseken át a szociális programokig. Az idén összesen 14 millió euró ál a hazai pályázók rendelkezésére. Részleteket a www.fseromania.ro honlapról is meg lehet tudni.

A Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén tartott, két és fél órásra tervezett szeminárium mintegy félórás késéssel kezdődött bizonyos technikai nehézségek miatt. Cégképviselők, valamint civil szervezetek képviselői jöttek el, de résztvett többek között a Bihar megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség igazgatója, valamint a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség aligazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!