ERDON Helyi hírek

2008.12.05. 14:41

Mikulás ünnepség, egy kicsit másképp

<p>Nagyvárad - Az idén is szerveztek Mikulás ünnepséget az Ady Endre Középiskolában. Az V-VII. osztályosoknak szánt rendezvény forgatókönyve azonban eltért az ilyenkor megszokott sémáktól.</p>

Frappáns Mikulás-ünnepséggel lepték meg diákjaikat az Ady Endre Középiskola V-VII-es osztályainak a "főnökei" (Závodszky Tamás, Teoreanu Éva, Buna Boglárka, Nagy Ildikó, Kirkósa Enikő és Bartis Erika). Az ilyenkor megszokott forgatókönyvektől eltérően ezúttal nem a nagyszakállú, piros ruhás öregember érkezett meg puttonnyal a hátán, hanem főleg a tanárok jutottak főszerephez. Závodszky Tamás, Buna Boglárka és Nagy Ildikó először Mikulásországba kalauzolta el a jelenlevőket, eljátszva azt, hogy miként zajlik a képzeletbeli államban egy választási kampány.

A jelöltek szinte mindent megigértek annak érdekében, hogy a kiskorúnak számító választóik rájuk szavazzanak (nem lesz több matekóra, csak buli és kirándulás, megduplázzák a zsebpénzüket, elviszik a szigorú tanáraikat stb.). Ennek ellenére erőfeszítéseiket nem koronázta siker, ugyanis mint a történetből kiderült, kevesen mentek el voksolni.

Ezt a követően a hat osztály egy-egy képviselője tesztet töltött ki. A gyerekeknek olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, mint például: mit tennének, ha elkésnének az óráról, ha puskázáson kapnák őket, vagy ha nézeteltérésbe kerülnének valamelyik kollegájukkal. Az iskolai rövidhírek után a pedagógusok azt magyarázták el, hogy mi a sikeres puskázás és súgás titka, majd a várva-várt ajándékosztással zárult az ünnepség.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!