ERDON Helyi hírek

2008.12.22. 13:02

Közúti balesetek

<p>Ellenőriznek, büntetnek. December 19-.21 között a Bihar megyei Közúti Rendőrség 406 esetben összesen 55.304 lejre büntetett. Ugyanakkor bevontak 31 jogosítványt, és helyszíneltek 99 koccanásos balesetnél.</p>

Ötvenegy esetben gyorshajtásért büntettek a rendőrök, 40 esetben pedig a biztonsági öv használatának elmúlsztásáért. Huszonnyolc gyalogost azért büntettek, mert nem a zebrán, illetve a forgalmi lámpa piros jelzésénél mentek át az úttesten. Nyolc esetben büntettek szabálytalan előzés és 279 esetben egyébb forgalmi kihágás miatt.

Kihágás és bűncselekmény. A nagyváradi 48 éves A.D-t azért büntették meg, mert lejárt érvényességű ideiglenes rendszámmal ellátott kocsit vezetett Nagyváradon a  Dacia- súgárúton, a 30 éves arad megyei P.G-t pedig azért, mert jogosítvány nélkül vezetett. Az utóbbi ellen bűnvádi eljárást indítottak.

Ittas vezető. A cserpataki 27 éves F.F. szombaton  1 óra tájban egy Szlovákiában bejegyzett személygépkocsit vezetett Berettyószéplakon a Trandafirilor utcán, ittas állapotban. Az illető elveszítette uralmát a kocsi felett és egy villanyoszlopnak ütközött. A balesthez kiszállt rendőrök  0,65 mg/l alkoholt találtak a lélegzetében az alkoholszondával, de vért is vettek tőle a véralkoholszint pontosabb megállapítása végett.

Ittasan vezetett. Szombaton 16.45 óra tájban igazoltatták a rendőrök I.H. 44 éves Szatmár megyei lakost Érmihályfalván a Malom utcában. Mivel az ileltő gépkocsit vezetett a rendőrök alkoholszondába fúvatták és 0,59 mg/l alkoholt találtak a lélegzetében. Elrendelték a vérvételt is. A nyomozás tovább folyik.

Megcsúszott, ütközött. Vasárnap 9.30 óra tájban Fugyivárárhelyen megcsúszott a nedves úton Dacia 1310-es személygépkocsijával  a mezőtelegdi 28 éves P.M.I., aki Élesd felé tartott. A gépkocsi egy kanyarban átsodródott az ellenkező sávra és összütközött egy bukresti rendszámú Dacia Logannal, amit a telkesdi 42 éves J.I. vezetett. Az ütközésben mindkét gépkocsi vezetője valamint a Dacia 1310-es kocsi 9 éves utasa megsérült, kórházba kellett szállítani.

Frontális ütközés. Biharpüspökiben a Matei Corvin utcán nem a csúszós utviszonyoknak megfelelően vezetett vasárnap  a nagyváradi 26 éves  O.A.I.C. és a franciaországban bejegyzett BMW-je átsodródott az ellenkező sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő Opel gépkocsival, amit a 46 éves nagyváradi H.A.R. vezetett. Az ütközés következtében az Opel 54 éves utasa S.I. súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba kellett szállítani.

Fatolvaj. Péntekről szombatra virradó éjszaka a vámoslázi rendőrök és a margittai erdőkerület ellenőrei közös ellenőrzés során elfogták a 19 éves bihardobrosdi M.I.M-et, aki egy kamionnyi, 9 köbméter lopott fát szállított minden hivatalos dokumentum nélkül. A fát elkobozták, a fiatalembert megbüntették.

Autófeltörő. Csütörtökön 23 óra tályban fogták el  a papfalvi rendőrök  az almaszgi 25 éves P.I-t aki éppen egy helyi papfalvi lakos autójából szerelte ki a rádiómagnót. A rádiómagnót visszakapta a tulajdonos, a tettes ellen folyik a  nyomozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!