ERDON Helyi hírek

2008.12.19. 16:33

Közös ünneplés az Olaszi templomban

<p>Nagyvárad - A Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium diákságának és pedagógusainak részvételével ünnepi istentiszteletre és karácsonyi ünnepségre került sor az Olaszi templomban.</p>

Péntek reggel a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanárai, diákjai és a szülők közös ünnepi istentiszteleten vettek részt az Olaszi templomban. Igét hirdetett az iskola lelkésze, Fazakas Ferenc Sándor a rómabeliekhez írt levél egy részéből. Igehírdetésében elmondta, a karácsony az ájándékozás ünnepe, ilyenkor az ember az ajándék által fejezi ki szeretetét. Nem szabad elfelejteni a legnagyobb és legértékesebb ajándékot amit Isten szeretetből adott az embereknek: egyszülött fiát, a Jézus Krisztust. Mindenki várja a szentestét, amikor a családdal közösen a fenyőfa alatt mindenki kibontja a maga ajándékát. Nem szabad elfelejteni, hogy nem az árcimke, hanem sokkal inkább az ajándék eszmei értéke a fontosabb - magyarázta az igehirdető.

Ünnepi műsor

A iskola diáksága karácsonyi éneket adott elő Fazakas Ferenc Eszter gitárkíséretével, amit a tizedik B osztály és az iskolakórus közös előadása követett, melyben a régi karácsonyi hagyományokat elevenítették fel. A műsort követően az iskola szülőbizottsága édességből álló szeretetcsomagot osztott ki a diákok és tanárok között.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!