ERDON Helyi hírek

2008.12.21. 17:10

Kötő József dilemmája

<p>„Én letettem az esküt, a érvényesítették a mandátumomat és ettől kezdve ez egy jogi kérdés”, nyilatkozta Kötő József képviselő akinek a bukaresti Ítélőtábla döntése értelmében megsemmisítik a képviselői mandátumát.</p>

„A jogászok, a törvény szellemében, el fogják dönteni ezt a problémát. Én, mint törvénytisztelő ember és akinek élete alapelve mindig az volt, hogy a törvényes és méltányos döntéseket tiszteletben tartsam, alá fogom magam vetni magam ennek.

Én csak egy kérdőjelet teszek ki:  Milyen etikájú lehet az az ember, aki egy közösséget megillető mandátumot perel és egyéb ambíciók mögé rejtve hatalom vágyát, hatalom éhségét, arra tőr, hogy megsemmisüljön egy olyan politikai helyzetben egy mandátum, amikor akár egy szavazat is dönthet. Ez csak a magán dilemmám”.

Kötő József úgy véli, hogy a mandátum, amit tőle megvonnak azt az RMDSZ elveszetnek tekintheti. Elképzelhetetlenek tartja, hogy újra választásokat rendeljenek el a 43-as körzethez tartozó 58 országban. „Ezt túl bonyolultnak túl költségesnek tartom és ezért teszem ki a kérdőjelet” tette hozzá Kötő József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!