ERDON Helyi hírek

2008.12.03. 18:14

„Szeretném, ha a régió fejlődésnek indulna”

<p>Szatmár megye - Varga Attila újonnan megválasztott parlamenti képviselő szerint a jelenlegi választási törvény egy fiaskó, ráadásul nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így valószínűleg nem lesz hosszú életű.</p>

Varga Attilla parlamenti képviselő a szavazatok újraleosztása után jutott mandátumhoz. A Nagykároly és környéke, valamint Tasnád és környéke képviselőjelöltjének 5 szavazat kellett volna ahhoz, hogy elsőre bejusson.

— Ön hogyan értékeli a választás eredményét?  — kérdeztük a Nagykároly és környéke, Tasnád és környéke lakosainak képviselőjét.

— Van egy eredmény, ehhez kell alkalmazkodnunk — nyilatkozta lapunknak Varga Attila. — Szeretném ugyanakkor mindenkinek megköszönni a bizalmat, azt, hogy rám szavazott. Nagykároly és környékén, valamint Tasnád és környékén túlteljesítettük a helyhatósági választások eredményét, 5  százalékkal volt több az RMDSZ–re leadott szavazatok száma, ami annak köszönhető, hogy nagyobb volt a mozgósítás. Azt viszont nem lehetett tudni, hogy 5 szavazaton múlik a mandátumom.

— Milyenre vizsgázott Ön szerint a választási törvény?

— Maga a választási törvény egy fiaskó, nem lehet, hogy a választók akarata 5 szavazaton múljon. Ugyanakkor nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket — ti. hogy az egyéni jelöltek miatt majd nagyobb lesz a választási kedv, illetve hogy megtisztul a politika. Nagyon alacsony volt a szavazási kedv, ráadásul egy sor furcsaságot eredményezett. Azt gondolom, hogy ezt újra kell értékelni, kevéssé tartom valószínűnek, hogy ebben a formában még egyszer alkalmazzuk majd.

— Ön szerint van–e valós esélye annak, hogy az RMDSZ kormányzati szerephez jusson?

— Jó esélye van a Szövetségnek, hogy kormányra kerüljön, hiszen ellenzékben nem tudunk elég hatékonyak lenni. Nagy munka vár rám, szeretném, ha a régió, ahonnan a támogatást kaptam, az én segítségemmel fejlődésnek indulna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!