ERDON Helyi hírek

2008.12.16. 15:00

Dr. Jósa András- emléktáblát avattak

<p>Nagyvárad - December 16-án, kedden délelőtt került sor annak az emléktáblának az avatóünnepségére, melyet az egykori Széchenyi szálloda (Fő utca 13. szám) falára helyeztek el a következő felírattal: "Ezen a helyen állt az a ház, amelyben 1834. november 30-án született Szabolcs vármegye híres sebész-főorvosa, a régész, múzeum- és kórházalapító polihisztor dr. Jósa András (1834-1918).”</p>

„Állította halálának 90. évfordulóján a nevét viselő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei múzeum és oktatókórház." Ismertették a tudós életpályáját, majd koszorúzásra került sor. Az eseményen jelen volt Seszták Oszkár, a magyarországi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, a Bihar Megyei Tanács részéről Szabó Ödön önkormányzati képviselő, dr. Aurel Chiriac, a Körösvidéki Múzeum igazgatója, Ligia Mirişan, a Bihar Megyei Kulturális Igazgatóság vezetője, Csehi Árpád, a romániai Szatmár Megyei Tanács elnöke, valamint az ottani múzeum igazgatója, illetve a Sz.-Sz.-B. megyei múzeum és kórház irányítója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!