ERDON Helyi hírek

2008.12.21. 12:45

Cél: a közös tanulás

<p>Szatmár megye - A Szatmár Megyei tanfelügyelőség szervezésében nemrégiben egy tanácskozásra került sor, melynek fő témája az integrált oktatás problémája volt.</p>

Amint azt Kónya László főtanfelügyelő–helyettes érdeklődésünkre elárulta a találkozó során három előadás hangzott el az integrált oktatási rendszerről a magyarországi, ukrajnai, valamint romániai helyzetet vázolták az előadók, melyhez később hozzászólásokat fűztek a jelenlévők. Az integrált oktatás lényege, hogy nem az a jó megoldás, ha külön osztályokba vagy iskolákban tanulnak a speciális igényű gyermekek — mozgás sérültek, szellemileg fogyatékos gyermekek stb. —, hanem az a jó, ha sikerül normális diákok között jobb eredményre sarkalni ezen tanulókat — fejtette ki Kónya László. Az integrált oktatás célja, hogy a speciális igényű gyermekek is járjanak iskolába, ahol segítséget kapjanak a pedagógusoktól, ami lehet akár a zene, a művészetek vagy más tevékenységek terén, ahol az érintett gyermekek kibontakozhatnak és eredményt érnek el. „Nyugaton ez a módszer már fejlett és bevált, szeretnénk, ha megyénkben is alkalmazni tudnánk az integrált oktatás által nyújtott lehetőségeket” — folytatta a főtanfelügyelő–helyettes.

Díjaztak

A tanácskozás második részében a Chimexpert kémaverélkedőről esett szó, mely immár nemzetközi versennyé nőtte ki magát. Díjazták azokat az oktatókat — ezúttal a kémiatanárokat — akik külön foglalkoznak azokkal a diákokkal, akik többet szeretnének tudni és tanulni a tantervben megadott tananyag mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!