ERDON Helyi hírek

2008.12.15. 17:25

Adventi lelkinap bíztató szavakkal

<p>Nagyvárad - A Szent László Római Katólikus Gimnáziumban a karácsony szent ünnepének közeledtére való tekintettel adventi lelkinapot szerveztek az iskola IV.-XII. osztályos tanulói számára.</p>

A lelkinapon a liceum tanárain, lelki vezetőin kívül Ft. Böjte Csaba Ferences rendi szerzetes, a dévai Ferences-rendi testvérek, katolikus és református lekipásztorok egyaránt szolgáltak. A 8 és 11.45 között az osztálytermekben zajló kötetlen beszélgetésekkel, karácsonyi énekek éneklésével, karácsonyi dísztárgyak készítésével teremtették meg az ünnepi hangulatot. Ft. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes többek között arról szólt a diákságnak, hogy nem szabad elbújni az Isten által felállított feladatok elől, nem szabad kényeskedni, megfutamodni, hanem emelt fővel kell szembeszegülni, megmérkőzni a nehézségekkel. Példaképül álljon előttünk Szűz Mária  aki nem futamodott meg, amikor Isten szent feladat elé állította: életet adni a világ megváltójának, védelmezni, óvni, felnevelni őt.

Kiteljesedni

Böjte Csaba  nem egyedül érkezett nagyváradi látogatására, magával hozta négy egykori növendékét, akik közül három immáron egyetemista, egy pedig nevelői feladatokat lát el az egyik intézetben. Élő példa ez arra, hogy lehetséges a nehézségek ellenére is kiteljesedni. Böjte Csaba és a vendégek meséltek a mintegy 1500 gyermek otthonául szolgáló nevelői intézetekben végzett munkáról, a gyerekek mindennapjairól, körülményeiről is. Az imanap a Ft. Böjte Csaba által celebtrált szentmisével és az iskola adventi műsorával zárult.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!