ERDON Helyi hírek

2008.12.09. 14:59

A Zárda templom búcsúja

<p>Szatmár megye — December 8–án, este került sor Szatmárnémetiben a Zárda templom búcsújára. A szentmisét Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálta, az egyházmegye papjaival közösen.</p>

December 8–án este került sor Szatmárnémetiben a Zárda templom búcsújára. Amint azt a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye sajtószóvivőjétől megtudtuk, a Zárda templom titulusa Szűz Mária szeplőtelen fogantatása. A szentmisét Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálta, az egyházmegye papjaival közösen. A búcsú alkalmából a templom teljesen megtelt az ünnepelni vágyó hívekkel, akik előtt Ft. Hársfalvi Ottó általános helynök Mária tisztaságát, bűntelenségét hangsúlyozta és a lourdesi jelenéshez kapcsolva elmondta: „Jézus anyja mindannyiunk számára forrás lehet, a hit, a tisztaság, és a remény forrása. A lourdesi patakhoz hasonlóan, ha benne mossuk tisztára arcunkat és szívünket, akkor megtisztulhatunk, erőt meríthetünk, közelebb kerülhetünk Krisztushoz”. Az ünnep nem Mária szűzi anyaságáról emlékezik meg, mint sokan hiszik. Az elnevezés arra utal, hogy Mária már Anna méhében való fogantatásától mentes volt az egész emberiséget terhelő eredendő bűntől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!