ERDON Helyi hírek

2008.11.12. 10:30

Vissza a körzeti iskolákhoz

<p>A sepsiszentgyörgyi tanács oktatási bizottsága ma mutatja be a létesítendő iskolakörzetekre vonatkozó javaslatát a tanintézmények igazgatóinak. A körzetesítésről szóló határozattervezet a megyeszékhelyi önkormányzati testület novemberi ülésén kerül napirendre.</p>

Keresztély Irma Kovászna megye főtanfelügyelője elmondta: a lakónegyedi iskolák védelme érdekében készítette elő a tanügyi bizottság a projektet. Ha jóváhagyják a februári, első osztályba való beiratkozás már ez szerint fog történni.

A főtanfelügyelő, aki egyben helyi tanácsos és az oktatási bizottság elnöke is kifejtette: azért fordult a megyeközponti önkormányzathoz a körzetesítési javaslattal, mert meg szeretné szüntetni a 6—7 éves gyermekek várólistás beiratkozását az elemibe, így kívánja megakadályozni, hogy a lakónegyedi iskolák elnéptelenedjenek, miközben a városközpontban túlzsúfoltakká válnak az osztályok.

Ha az önkormányzati képviselők megszavazzák a tervezetet, akkor elkészül a gyerekek beiskolázását szabályozó metodológia is.

Az elképzelés szerint ez három lépést tartalmazna: elsőként a lakónegyedi iskolák alkalmazottainak a kötelessége lenne azonosítani a hozzájuk tartozó iskoláskorú gyerekeket, felkeresni a szülőket és megtudadolni, hogy melyik tanintézménybe szeretnék beiratni a kicsit. Ezt követően az intézmény igazgatója lejelenti a tanfelügyelőségnek, hogy hány első osztályosra számítanak. Második lépéskén, az üresen maradt helyekre, a más körzetben lakók gyerekeit is beirhatják. Ha még mindig marad betöltetlen hely , akkor a tanintézmények a megyeszékhely környéki településeken élő kicsiket is fogadhatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!