ERDON Helyi hírek

2008.11.19. 13:46

Sok az igénylő, kevés a lakás

<p>Nagyvárad - Szerdán sajtótájékoztatót tartott Bíró Rozália Nagyvárad alpolgármestere a helyi közigazgatás tevékenységéről és a közeljövőben megvalósítandó tervekről. Túl sok a lakásigénylő és szűkösek a lehetőségek, mondta.</p>

Bíró Rozália először arról a 16 lakásról beszélt, amit az Országos Lakásügynökség pénzén építettek és még nem került kiosztásra. E lakások 20 százalékát a tulajdonosoknak visszadott, hajdan államosított lakásokból kilakoltatottaknak adják. A lakásigénylési kérvényeket október 22-éig lehetett leadni. A fentebbi dátumig 121 igénylő jelentkezett a 16 lakrészre, 11 pedig a határidő lejárta után, de ezt már nem vették figyelmbe. A bizottság most elemzi a dosziékat, november végén állítják fel a priorítási listát, majd 10 nap lesz az óvásra.

Az óvások jogosságának elbírálása után a végső listát decemberben terjesztik a Helyi Tanács elé jóváhagyás végett. A lakások átadására valószínűleg jövő év január 15-e tájban kerül sor. Nagyváradon van vagy 120 kilakoltatással fenyegetett család, közülük 20 már megkapta a végső kilakoltatási végzést. A pontozási kritériumokat a helyhatóságok javaslata alapján kellene megváltoztatni, mert a jelenlegi nem a legjobb, mondta Bíró Rozália.

Albert Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!