ERDON Helyi hírek

2008.11.18. 16:07

Rövidhírek Bihar megyéből

<p>Bihar megye közútjain hétfőn összesen 281 bírságot róttak ki a közlekedésrendészek. Azonosítottak 3 bűncselekményt, és bejegyeztek 28 koccanásos esetet. A kihágások többsége, 103 eset gyorshajtás volt, 38-an nem kötötték be a biztonsági övet és 14 gyalogos akart átkelni az úttesten olyan helyen, ahol nem szabad. A kirótt bírságok értéke elérte a 35.816 lejt.</p>

Hétfő délután a nagyváradi Armatei Romane és Sucevei utcák kereszteződésében a 44 éves váradi B.V. személygépkocsijával nem adott elsőbbséget a gyalogátkelőn, és elütötte a 78 éves váradi P.O.-t, aki szabályosan akart átkelni az úttesten. Az áldozatot sérüléseivel kórházba szállították.

Hídfőnek hajtott személygépkocsijával hétfő reggel Feketebátor határában a talpasi 31 éves C.M., mivel nem tartotta be az útviszonyoknak megfelelő sebességet. Elvesztette uralmát a jármű fölött, majd kicsúszott és a menetirány szerinti jobb oldalon egy hídfőnek ütközött. A balesetben a 41 éves C.D., a 25 éves C.L., a 29 éves C.N., az 52 éves B.M. és egy kétéves gyermek könnyebb sérülést szenvedett, melyekkel korházba szállították őket.

Hétfőn, a déli órákban a Decebal sugárúton a 30 éves M.N.I. személygépkocsijával felhajtott a járdára, ahol könnyebben elütötte a 42 éves szentandrási S.M.-t. A nyomozás folytatódik.

A vasárnapra virradó éjszakán ismeretlen tettesek betörtek egy diószegi kereskedelmi egységbe, ahonnan kávét, konzerveket, csokoládét és egyéb élelmiszert loptak el, összesen 400 lej értékben. A károsult tulajdonos hétfőn tett feljelentést, majd hamarosan elő is került a feltételezett tettes, a szintén helybéli 20 éves P.G.Z. személyében. A kár jelentős része megtérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!