ERDON Helyi hírek

2008.11.12. 10:03

Épül a körforgalom

<p>Bihar megye – Érmihályfalva egyik legforgalmasabb pontján, a Nagyvárad–Szatmár–városközpont/határátkelő útkereszteződésben a legnagyobb a közlekedési balesetek veszélye. <A href="http://video.erdon.ro/video/32965/korforgalom-epul-ermihalyfalvan" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Krizsán Csaba korábbi alpolgármester már 2006 januárjában elmondta a Bihari Napló kérdésére, hogy szerinte a körforgalmi rendszer kialakítása lenne a legalkalmasabb a helyzet megoldására. A megvalósításnak gyakorlati akadálya volt, hogy a kereszteződés háromszög alakú parkját kellett volna „kerekíteni”, elméleti akadálya pedig, hogy az illetékes hatóságok nem reagáltak az igényre. Most úgy tűnik, hogy a határátkelőtől indult, már a városban tartó, és éppen a szóban forgó kereszteződésig tartó útjavítás „beérleli” a körforgalom ügyét. Már előrehaladott állapotban van a kivitelezés, látszik a kör formája, és már az utak nyomvonalát is sejteni lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!