ERDON Helyi hírek

2008.11.28. 12:12

Olvasókört indított a nyugdíjasegyesület

<p>Nagyvárad - A Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete csütörtök délután találkozót szervezett irodalomkedvelő nyugdíjasok számára. Az olvasókör témavezetője Szilágyi Magdolna tanárnő volt.</p>

Az Ady Endre Középiskola egyik osztálytermében egybegyűlt irodalombarátokat Szilágyi Ibolya, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének az elnöke köszöntötte. Arra hívta fel a figyelmüket, hogy a tervek szerint havi rendszerességgel rendeznének olvasókört, s arra kérte őket, hogy lehetőleg aktív részvétellel járuljanak hozzá a sikeréhez.

A körvezetői szerepet elvállaló Szilágyi Magdolna nyugalmazott magyarszakos tanár kifejtette: mindenki számára nyitott összejövetelről van szó, mely remélhetőleg hozzájárul majd ahhoz, hogy a jelenlevők lelkileg feltöltödjenek. Kiemelte: nem tudományos ülésszakokat tartanak, hanem olyan kötetlen formájú irodalmi találkozókat, melyeken bárki hozzászólhat és szabadon kifejtheti a véleményét az adott témával kapcsolatban. December 18-án várhatóan meglátogatják  majd az Ady Emlékmúzeumot, januárban pedig Petőfi Sándorra fognak emlékezni.

Az első összejövetel témája Ady Endre költészete volt. Az irodalomtanárnő ennek megfelelően ismertette a költő életét és pályafutását, külön kitérve az újságírói tevékenységére, és természetesen nem feledkezve meg Lédáról és Csinszkáról sem. A tartalmas előadás végén többen Ady-verseket olvastak fel vagy szavaltak (Hajbók Klára, Kocsor Magdolna és Kazatsay Anna), vagy a költőhöz kapcsolódó, illetve tőle független költeményeknek a felolvasásával járultak hozzá a közvetlen hangulathoz (Pásztai Ottó).

Ciucur L. Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!