ERDON Helyi hírek

2008.11.16. 16:32

Kápolnabúcsú a Posticumban

<p>Nagyvárad - Szent Erzsébet életére emlékeztek tegnap délben a Posticum a szentről elnevezett kápolnájában a hívek. Az emberi értékekre, az ideális élet kialakítására Rácz László és Németh László tisztelendők emlékeztek.</p>

Ahogy arra a zsúfolásig telt kápolnában a hívek figyelmét is felhívták: Árpádházi Szent Erzsébet már mintegy 800 éve meghalt, mégis örökérvényű üzenete van a mai ember számára is. Az egyik legnépszerűbbnek tartott szentet már négyévesen eljegyezték, bár leendő családja nehezményezte, hogy királylányhoz méltatlanul minden embert egyenrangúnak tartott és egyenrangúként kezelt. Már gyermekkorában is nagyon vonzotta őt az Isten, szeretett imádkozni, s később is úgy élte életét, hogy szeretetét egyenlően meg tudta osztani férje, Lajos és az Isten között, s ebben párja igazi társa volt.

Szent Erzsébet házasélete ebből a szempontból példa lehetne minden jelenlegi házaspár számára. Mikor korán özvegységre jutott, és eddigi otthonát elhagyta, ispotályt, korházat alapított, Assisi Szent Ferenc harmadrendjének tagja lett, és ettől kezdve egyszerű szürke köntösben járva ápolta a betegeket. 24 éves korában halt meg. Őrá emlékezve Németh László atya Assisi Szent Ferenc imádságával zárta prédikációját. A kápolnabúcsút szeretetvendégség követte. Az ezalkalomból összegyűlt perselypénzt a kápolna az SOS Autista Egyesület megsegítésére ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!