ERDON Helyi hírek

2008.11.05. 17:53

Kevesebb hiányosság

<p>Szatmár megye - Megyénkben kevesebb a hiányosság az autóalkatrészeket árusító szaküzletekben, mint más megyékben. Autóalkatrészeket árusító műszaki üzleteket ellenőrzött a Regionális Fogyasztóvédelmi Ügynökség október 15–20. között, vizsgálódásuk tárgya az autóalkatrészek törvényes módon való árusítása volt.</p>

Hét üzletet ellenőriztek, amelyből egy cég importőr. Hiányosságot találtak az alkatrészek román nyelvű címkéiben, mivel azokon csak az alkatrész neve, felszerelésének módja és az importáló neve szerepelt. — A polcokon csak a gépkocsi–alkatrészek nevei szerepeltek, bármilyen tehnikai felvilágosítás nélkül, holott a törvény szerint a vásárlókat erről is tájékoztatni kell — mondta el Rus Lucian főfelügyelő. — Az ellenőrzött cégek kiállítják a kétéves garancialevelet, anélkül, hogy ez tartalmazná a vásárlók jogait tartalmazó szövegrészt, és nem tisztázzák, hogy a garancia által nem sérülnek a jogaik. Egy panaszost sikerült kártalanítani, az illető egy autólámpát vásárolt, ám a felszerelésekor derült ki, hogy a lámpa repedt. Ezt az üzletben, ahol vásárolta, kicserélték. Nálunk, Szatmár megyében kisebb gondok vannak ezen a téren, mint az ország más megyéiben — jegyezte meg a főfelügyelő.

Az ellenőrzés során négy büntetést  — 13 000 lej értékben és négy figyelmeztetést adtak. Ideiglenesen 107 darab – 31 992 lej összértékű – alkatrész árusítását függesztették fel ideiglenesen.

Bankhitelről

— A bankhitelekkel kapcsolatban még szeretném elmondani azt, hogy a jelenlegi időszakban mindenféle ajánlatok jelennek meg. Ám oda kell figyelni arra, hogy bár vonzó éves kamatajánlatok vannak, de a valóságos kamat összege sokkal magasabb, mert ezekbe beleszámítják a kezelési költségeket is. Csak a múlt héten 12 személy panaszát továbbítottuk Bukarestbe, de több olyan is volt, amelyet helyben sikerült megoldani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!