ERDON Helyi hírek

2008.11.04. 09:49

Új arculattal jelenik meg a Látó

<p>Marosvásárhely – Január 1-től új, kitapintható arculattal jelenik meg az 1990 januárjában, az Igaz Szó utódjaként megjelent Látó Szépirodalmi Folyóirat.</p>

A méregzöldből okker-sárgára változtatott külső színű lapon domború vaknyomattal van megjelenítve a lap neve, amihez egy felfrissült belső nyomdai konstrukció társul, ahol a betűkarakter és a szöveg-test viszonya a nyomdai jelrendszerhez igazodik. Kisugárzást ad a lapnak az utolsó oldalón található „zseb” vagy melléklet, amiben írói portré sorozatokat, munkafüzetek, képeslapokat helyeznek el.

A szerkesztők, az irodalmi levél műfaj „feltámasztását” remélik az újonnan bevezetett „Levél-tár” rovattól. A körülbelül 8öö példányszámban megjelenő lap a megjelenésével egyidőben teljes egészében felkerül az internetre is, oldal melyet minden hónapban 6-7 ezren látogatnak. Külön sikernek örvendenek a tematikus számok, mint például az örmény szám melyet április-május folyamán 18000 tekintettek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!