ERDON Helyi hírek

2008.11.12. 07:18

Ideiglenes híd Börvelyben

<p>Szatmár megye - A börvelyi Kraszna–híd felújításának idejére a hadsereg segítségével ideiglenes híd készült. 9,5 tonna feletti járművek ezen nem kelhetnek át.</p>

Tegnap délelőtt adták át Börvelyben a hadsereg által tervezett ideiglenes Kraszna–hidat, amelyre azért volt szükség, hogy a mintegy 2 100 000 lejes, a börvelyi Kraszna–híd strukturális felújítását célzó projekt lefutásának ideje alatt zavartalanul lehessen közlekedni a folyó két partja között.

Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács vidékfejlesztési bizottságának elnöke a munkálatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a projekt elsődleges célja a Kraszna megemelt töltéseihez igazítani a híd magasságát is. „A bonyolult strukturális felújítás során a híd járófelületének és szerkezetének megemelése a cél, továbbá a futófelület rendbetétele is fontos. Amikor véget érnek a munkálatok, már egy, a Kraszna megemelt töltéseinek magasságához igazított híd áll majd Börvelyben, amelyre a megáradt Kraszna sem jelent veszélyt” — magyarázta Günthner.

Csak óvatosan

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke hozzátette, hogy a tegnapi átadás legfontosabb mozzanata az ideiglenes híd ellenőrzése volt. Egy teherautó kelt át a hídon, közben pedig a szakemberek ellenőrizték a keletkezett rezgéseket, és kielemezték azokat. A szakemberek véleménye szerint a híd megfelel az elvárásoknak, ettől eltekintve arra kérik mind a rendőrség, mind pedig a határőrség és a helyi önkormányzat képviselőit, hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy fokozott óvatossággal ejtsék meg az átkelést, illetve tudassák a lakossággal hogy 9,5 tonna feletti járművekkel ne használják az ideiglenes hidat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!