ERDON Helyi hírek

2008.11.20. 13:42

Huszonnégy után ötven plusz egy

<p>A cél több mint ötven százalékkal nyerni a választókerületben, jelentette ki Cseke Attila szenátorjelölt huszonnégy órás kampánysorozata után Nagyváradon.</p>

Csütörtökön reggel fáradtan, de bizakodóan összegezte a huszonnégy órás kampányának tapasztalatait Cseke Attila az RMDSZ szenátorjelöltje az érmelléki választókerületben. A jelenleg államtitkárként tevékenykedő politikus elmondta, hogy mintegy ezer emberrel találkozott az Érmelléken lezajlott igen változatos programsorozat alkalmával. Kiemelte a bővített asszonyvásári iskola átadását, hiszen - mint mondta - ez azt jelzi, hogy egyre több gyerek van a faluban. Érsemjénben az épülő sportcsarnok alapkőletételén vett részt, és elárulta, hogy jövő novemberben már fel is fogják avatni a sportcsarnokot.

Megoldásra várnak...

A székelyhídi hatérétkelőnél járva az államtitkár - aki a román részről a  román-magyar kormányűlések megszervezéséért felelt négy éven keresztül - elmondta a helyszínen lévőknek, hogy el kell érni azt, hogy 2009-től folyamatosan nyitva legyen a határátlépő, és azt, hogy azon a határátkelőn átjárhassanak a 7,5 tonnás szállító kapacitású teherautók is. A margittai mentőknél időzve Cseke Attila rájött arra, hogy pontosan meg kell szabni ott is azt, hogy a különböző tipusú balesetekhez a mentők vagy a Smurd mentőszolgálat munkatársai szálljanak-e ki. Közölte továbbá, hogy jövő évtől alkalmazni fogják a legutóbbi román-magyar körmányűlésen elfogadott döntést, mely szerint a két ország mentősei kiszállhatnak a másik országban történt baleset helyszínére is, amennyiben közelebb vannak az értesítés pillanatában az adott helyszínhez.

A monospetri pálinkafőzés nemcsak egy kupica elfogyasztására volt alkalmas, hanem annak a gondolatnak a kifejtésére is, hogy a törvényhozás emelje 50-ről 250 literre azt a minimális pálinkatermelési kvótát, ami után illetéket kellene fizessenek a pálinkatermelőknek. A körtvélyesi tehénfejésről Cseke Attila elismerte, hogy az nem ment valami jól, de ennek ellenére változtatni kíván a jelenlegi tejtámogatási rendszeren. Arra a kérdésünkre, hogy hány pluszszavazatot remél ettől az intenzív kampánytól, Cseke Attila azt válaszolta: „Az a célom, hogy több mint ötven százalékkal nyerjek a választókerületemben.”

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!