ERDON Helyi hírek

2008.11.10. 11:09

Háromszéki tiltakozás felemás módra

<p>Kovászna megye - Ma 12 és 14 óra között közel 3000 Kovászna megyei tanügyi alkalmazott függesztette fel a tanítást tiltakozásképpen, hogy a kormány november elsejétől nem emelte meg 50 százalékkal béreiket.</p>

A híresztelések szerint több pedagógus jelentette be, hogy megtartja tanóráit.

Pap László, a zabolai általános iskola igazgatója elmondta: a 62 személyből álló munkaközösség úgy döntött, hogy bár egyetértenek a szakszervezet által megfogalmazott követelésekkel, nem vesznek részt a figyelmeztető sztrájkba, elsősorban azért, mert úgy vélik, nem volt megfelelően előkészítve az akció.

Nagy Gábor, a megyei Szabad Tanügyi Szakszervezet elnöke kifejtette: tudomása szerint minden tanügyi káder csatlakozott a tiltakozó akcióhoz, senki nem jelezte ennek ellenkezőjét. Nagy hangsúlyozta, példátlan az, ahogyan a román kormány megtagadja a törvényhozó, a parlament által megalkotott törvényt életbe léptetését, ha ez nem változik november 18-án általános sztrájkot robbantanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!