ERDON Helyi hírek

2008.11.17. 17:50

Háromszéki drogkereskedőt tartottak fogva Hollandiában

<p>Hollandiában fogvatartott, háromszéki kábitószer kereskedőt szabadított ki a román rendőrség közösen a holland hatóságokkal. A Kovászna megyei rendőrséget október 26-án értesítette egy háromszéki személy, hogy testvérét, egy bizonyos adósság miatt, ismeretlen tettesek fogva tartják Hollandiában.</p>

A meghallgatás során kiderült, hogy a fogva tartott személy családját egy nő hívta fel Hollandiából közölve, hogy a férfi 90 ezer euróval tartozik nekik. Az összeg három kilogramm Braziliából hozott kábítószer ellenértékét jelenti. A telefonáló hölgy közölte a fogva tartott személy családjával, hogy abban az esetben, ha az adósságot 24 órán belül nem törlesztik, akkor a férfit megölik. A kivizsgálás során kiderült, hogy egy drogkereskedelemmel foglalkozó bandáról van szó, nekik dolgozott a háromszéki férfi is. A román hatóságok értesítették a holland rendőrséget a történtekről. Közös munkával sikerült a nyomára bukkanni és kiszabadítani a fogságból a háromszéki férfit. Az akció során három romániai és két nigériai drogkereskedőt is letartóztattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!