ERDON Helyi hírek

2008.11.24. 11:28

Hálaadó istentisztelet Szamosdarán

<p>Szatmár megye - Vasárnap hálaadó istentiszteletet tartottak Szamosdarán abból az alkalomból, hogy befejeződött a templom belső felújítása.</p>

A hálaadó istentiszteleten Nt. Sipos Miklós esperes hirdetett igét. A tőle megszokott, mély gondolatokat tartalmazó, de mindig a bibliai üzeneteket hordozó prédikációjában a közösség összefogására hívta fel a hallgatók figyelmét. Versényi István, szamosdarai lelkipásztor köszöntő beszédében elmondta, hogy a szamosdarai református templom felújítási munkálata a helyi egyházközség és a községi tanács érdeme.

Köszöntők és műsor

Miután a meghívott lelkipásztorok bibliai ígével köszöntötték a szamosdarai lelkipásztort és az ünneplő gyülekezetet, a fiatalok Pele Ágnes és Katócz Irma pedagógusok, valamint Csorvási Szabolcs orgonista felkészítésével bemutatták a versekből és énekszámokból álló műsorukat. A hálaadó istentiszteleten jelen voltak az RMDSZ parlamenti képviselőjelöltjei, akik a templomban nem kértek szót, de ígéretet tettek arra, hogy a jövőben nem fognak megfeledkezni arról, hogy a tőlük telhető módon segítsék a kis egyházközösségeket.

Gaman Mihai, Pusztadaróc község polgármestere elmondta: amiatt tartja fontosnak a kis települések fejlesztését, mert az itt lakók — ugyanúgy mint ő maga — a templomhoz kötik életüknek nagy eseményeit. Az elöljáró, ahogy sok szamosdarai is, itt kötött házasságot, itt keresztelte meg gyerekeit, azok itt konfirmáltak, és ha fejlődni fog ez a település, gyerekeik is itt maradnak és itt folytatják azt, amit szüleik elkezdtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!