ERDON Helyi hírek

2008.11.13. 11:35

Gyakorlat és szimuláció

<p>Szatmár megye - Már jelentkezhetnek a diákok a válallkozói játékra, ahol korlátlan a helyek száma.</p>

Már szerdán megkezdték az Ötletbörze nevet viselő vállalkozói játék népszerűsítését a középiskolás diákok körében a Hans Lindner Alapítvány munkatársai. Amint azt Koczinger Tibor az alapítvány ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatóján elmondta, még a pedagógusok sztrájkja előtt szeretnék a diákok figyelmét felhívni a játékra, mely idén szimuláció lesz. Az idei év játékának mottója: learning business, by doing business, vagyis gyakorlat közben megtanulni a vállalkozni. A szimulációs játékot szervező csapat  — Herczeg Carmela, Alexandra Bădeanu, valamint Kalmár Gyula — az alapítvány képzési központjában dolgozik, ahol emellett különböző képzéseket is tartanak.

Meglepetések

„Egy szimulációs játékra szeretnénk meghívni a diákokat, mely során kockázat nélkül próbálhatják ki, milyen is a vállalkozónak lenni” — folytatta Koczinger. Az idei évben a játék meglepetéseket is tartogat, többek között egy számítógépes szimulációs program segítségével tesztelhetik majd terveiket a fiatalok. Az idei évben sem maradnak el a vállalkozókkal és szakemberekkel tartott workshopok és szemináziumok. Az elmúlt évvel ellentétben ezúttal nem a legjobb 15, hanem 10 csapat jut tovább az utolsó szakaszba, ahol expo formájában kerülnek bemutatásra a vállalkozói tervek. Jelentkezni december 7–ig lehet a www.bursaideilor.com honlapon, vagy személyesen a George Boitor tér 11 szám alatt hétköznapokon 8 és 18 óra között, emellett a diákok bármilyen kérdéssel fordulhatnak a szervezőkhöz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!